Wij brengen de temperatuurgelijkmatigheid van uw geconditioneerde ruimtes systematisch in kaart

Diverse gevoelige producten moeten in temperatuurgeconditioneerde ruimtes opgeslagen en bewaard. Vaak worden er door producenten eisen gesteld aan de ruimte waarin temperatuurgevoelige goederen zijn opgeslagen. Daarnaast hebben verschillende sectoren te maken met specifieke normen waaraan voldaan moet worden. In de pharmaceutische industrie zijn er de GMP en GDP-normen, de AGF sector wordt gereguleerd door de HACCP-norm

Temperatuurmapping geeft inzicht in hoe een bepaalde ruimte zich thermisch gedraagt over een bepaalde periode. Middels temperatuurmapping kan dus inzichtelijk worden gemaakt of een ruimte aan de relevante eisen voldoet en waar eventuele zwakke plekken zich bevinden.

Werkt u bijvoorbeeld met een draadloos monitoringsysteem, dan zijn de resultaten van temperatuurmapping een goed uitgangspunt voor correcte plaatsing van de sensoren. Uit het mappingrapport blijkt waar de zwakke plekken zich bevinden. Op deze punten plaatst u sensoren voor permanente temperatuurregistratie, zodat de kritieke plaatsen continue gemonitort worden.

Temperatuurmapping wordt onder andere uitgevoerd in:

  • magazijnen
  • koelhuizen/koelcellen
  • koelkasten
  • vriezers
  • containers 
  • gekoeld transport (vrachtwagens, busjes)

T Service biedt een totaalpakket temperatuurmapping

Onze werkwijze is als volgt: informatie vergaren, de klant bezoeken, loggers plaatsen, eventueel achteraf loggers ophalen, en ten slotte rapporteren. De totale looptijd vanaf plaatsing van de loggers tot verzending van het rapport bedraagt ongeveer 3 weken. Onze rapportage geeft u een gedetailleerd beeld van de temperatuurdistributie in de onderzochte ruimte over een gegeven periode. Voor de temperatuurregistratie maken we gebruik van gekalibreerde temperatuurloggers.

Temperatuurgelijkmatigheidsonderzoek zelf uitvoeren

Er zijn genoeg bedrijven die voldoende kennis in huis hebben om in eigen beheer een thermal mapping uit te voeren. Voor deze bedrijven is de aankoop een set van gekalibreerde loggers beduidend goedkoper als het extern laten uitvoeren van een temperatuur studie. Wij bieden hiervoor een aantal doe-het-zelf standaardpakketen.

Advies op maat of bestellen?

Mail ons of bel +31 (0) 485 542626