Enkele tips voor effectief gebruik

Vaak krijgen wij de vraag "Hoe moeten wij de Tip-n-Tell in de praktijk toepassen?" Dit is veelal afhankelijk van uw gebruiksdoel.

Preventie tegen ruwe behandeling (schadepreventie) Plaatsing van één Tip-n-Tell en één waarschuwingssticker volstaat vaak om een gedragsverandering te realiseren en transportschade te verminderen. Iedere Tip-n-Tell wordt met twee extra waarschuwingsstickers geleverd (één voor op het pakket en één voor op de vrachtbrief).
Product mag absoluut niet gekanteld worden! Bij kleinere producten moeten veelal twee Tip-n-Tells worden geplaatst. Deze moeten 90 graden worden verzet. Op de tegenoverliggende zijdes plakt u de waarschuwingssticker. Bij hoge verpakkingen (<1,5 mtr) kan één Tip-n-Tell volstaan. Wij raden u aan om enkele tests uit te voeren. Wellicht kan dit tot een extra besparing leiden.
Als alternatief voor een shockindicator Tip-n-Tells worden ook vaker als schokindicator gebruikt. Hoewel deze feitelijk nooit een Drop (N) Tell echt kan vervangen, kan de Tip-n-Tell wel een indicatie geven of een pakket is gevallen of ruw behandeld. Door de visuele waarschuwing worden goederen voorzichtiger behandeld, waardoor de kans op ongewenste schokken behoorlijk afneemt.
Als go/no-go indicator voor acceptatie van een levering Afhankelijk van uw feitelijke doel is dit een combinatie van het bovenstaande.

Ontvangstcontrole met Tip-n-Tell

Tip-n-Tell is een goede indicator voor go/no-go bij de snelle acceptatie van goederen. Bij ontvangst kan direct worden vastgesteld of er mogelijke productschade tijdens het transport is ontstaan.

Twee praktijkvoorbeelden:

Zending zonder meer accepteren?

NEE: Deze Tip-n-Tell is compleet blauw. De doos is dus niet alleen gekanteld, maar heeft waarschijnlijk ook ondersteboven gestaan tijdens het transport. Een compleet blauwe verkleuring kan er ook op wijzen dat de doos is gevallen.

Controleer in het bijzijn van de chauffeur of de zending onbeschadigd is; teken pas na controle van de zending of weiger de zending i.v.m. transportschade.

kantellabel

Tekent u 1-2-3 voor ontvangst van deze koffer?

Deze Pelicankoffer bevat kostbare maar ook gevoelige meetapparatuur. Als u direct tekent voor ontvangst, tekent u ook voor de goede ontvangst.

De Tip-n-Tell is aan één zijde verkleurd. De inhoud van de koffer moet daarom gecontroleerd worden. Accepteer deze zending niet direct, maar controleer de inhoud van de koffer in het bijzijn van de transporteur.

geactiveerde tipntell

 

Dit is een detailopname van de Tip-n-Tell die op de Pelicankoffer is geplakt. Het is duidelijk waarneembaar dat deze zending tijdens het transport is gekanteld.

detail tip-n-tell

Advies op maat of bestellen?

Tip-n-tell, art.nr. 12025 100stuks/verpakking

Mail ons of bel +31 (0) 485 542626