Controle achteraf én een preventieve werking

De Tip-n-Tell is een goedkope fraudebestendige indicator die aangeeft of een pakket is gekanteld tijdens transport of opslag. U kunt zo herleiden of schade is ontstaan door verkeerde behandeling. De opvallende, zelfklevende Tip-n-Tell is eenvoudig te bevestigen aan de binnen- of buitenkant van een pakket.

Werkwijze van Tip-n-Tell

Zodra het metalen activeringslabel is verwijderd, is de Tip-n-Tell gevoelig voor elke kanteling. Zeer fijne blauwe korreltjes, welke zich verplaatsen als een pakket wordt gekanteld, registreren de mate van kanteling. Deze verkleuring is permanent. Met de compacte Tip-n-Tell (70mm x 95mm) kunnen verborgen schades worden gedetecteerd voorafgaande aan de zending en tijdens aflevering bij de geadresseerde.

Tip en tel, kantel indicator

Preventieve werking dankzij meegeleverde waarschuwingsstickers

De Tip-n-Tells hebben ook een preventieve werking. Zodra een logistieke medewerker de opvallende sticker of kantelindicator ziet, zal zijn gedrag veranderen. De kosten van transportschade zullen hierdoor dalen!

De Tip-n-Tell wordt geleverd met twee waarschuwingstickers per kantelindicator: één voor het pakket en de andere voor de vrachtbrief. Deze stickers fungeren als visuele waarschuwing voor de transporteur.

Klik hier voor tips uit de praktijk

Tip-N-Tell-Waarschuwings-Labels

Advies op maat of bestellen?

Art.nr. 12025 Tip-n-Tell label (100 stuks per verpakking)

Mail ons of bel +31 (0) 485 542626