Deze thermometer in de vorm van een sticker geeft de actuele temperatuur aan in een groene kleur.

U plakt deze thermometer op het oppervlakte dat u wilt meten. Doordat deze thermometer 100% hecht aan het oppervlak is de temperatuurweergave zeer snel en nauwkeurig.

  • U kunt snel de temperatuur aflezen doordat de waarde in een heldergroene kleur wordt gepresenteerd
  • Zeer snelle responstijd: < 1 seconde
  • Hoge nauwkeurigheid van de weergegeven temperatuur.
  • Dit product bevat geen zware metalen of soortgelijke schadelijke producten. De liquid crystal thermometer van NGK wordt geleverd met een extra lamineerfolie, waardoor ze eenvoudiger te reinigen zijn. Daarom zijn ze ideaal voor de voedingswarenindustrie (HACCP).

Deze thermometer in de vorm van een sticker wordt geleverd met een extra lamineerfolie. Hierdoor is deze thermometer ook zeer geschikt voor HACCP en BRC applicaties.

Type Temp. Bereik Temp. Pitch Nauwkeurigheid
D-M20 -20°C - 0°C 2°C ± 1°C
D-M6 -6°C - 14°C
D-06 6°C - 34°C ± 0.5°C
D-16 16°C - 36°C
D-38 38°C - 58°C
D-50 50°C - 100°C 5°C ± 2°C
Kleurverandering zwart>bruin>groen>donkerblauw>lichtblauw
Maat 92x10mm
Verpakking 30 stuks

Liquid Crystal FAQ

Liquid Crystal thermometers zijn voor een snelle, gemakkelijk indicatie van de werkelijke temperatuur.

Wat is het:

Deze zelfklevende thermometers bestaan uit een reeks van temperatuur gevoelige liquid crystals aangebracht op een zwarte achterkant. Elk element verandert van kleur als de nominale temperatuur is bereikt,  achtereen volgens oranje, geel, groen, blauw en vervolgens zwart bij een hogere temperatuur. De groene waarde geeft de actuele temperatuur aan. 

Hoe werken de labels:

De moleculaire structuur van liquid crystals veranderd onder invloed van temperatuur. Deze verandering is wederom van invloed op de absorptie van bepaalde golflengten van het lichtspectrum. De reflectie resulteerd in de verandering van kleur bij bepaalde temperaturen. Als de nominale temperatuur van de liquid cristal wordt bereikt, wordt het rode en blauwe gedeelte van het zichtbare licht geabsorbeert en het groene gereflecteerd. Dit zorgt ervoor de juiste temperatuur in de groene kleur wordt aangegeven.

Label nauwkeurigheid:

De tolerantie op liquid crystals is van ±0.5oC tot ±3.0oC. De nauwkeurigheid is vaak afhankelijk het toepassingsgebied, maar ook afhankelijk van de fabrikant.

De schaal:

Liquid crystal thermometers zijn opgebouwd uit verschillende liquid cristals. Het aantal toegepaste soorten liquid crystals en de totale schaalbereik, bepaald de schaalverdeling (pitch).

Ons aanbod:

Ons standaard pakket zijn de liquid crystal thermometers van NGK. We durven gerust te zeggen dat deze thermometers van een zeer goede kwaliteit zijn. Voor promotionele doeleinden kunnen wij nog meerdere soorten aanbieden. Zoekt u 1000+ aantallen, neem dan eens vrijblijvend contact met ons op.

Advies op maat of bestellen?

Verpakt per 30 stuks, prijs per verpakking €55,65

Voor 15:00 besteld, volgende dag geleverd

Art.nr. 13179 D-M20

Art.nr. 13180 D-M6

Art.nr. 13181 D-06

Art.nr. 13182 D-16

Art.nr. 13183 D-38

Art.nr. 13184 D-50

Mail ons of bel +31 (0) 485 542626