Kwaliteit en consumentvertrouwen in de voedselproductie

GlobalGAP is een organisatie die normen heeft opgesteld voor de certificering van de productieprocessen in de landbouw, met inbegrip van de aquacultuur. De GlobalGAP is een vervolg op de EurepGap. Op 1 januari 2012 wordt alweer versie 4 van de GlobalGAP van kracht.

De GlobalGAP norm is vooral bedoeld om de consumenten vertrouwen te geven (te beschermen) in de manier waarop voedsel wordt geproduceerd in de agrarische sector. Concrete doelen hierin zijn o.a. het minimaliseren van de schadelijke milieueffecten van agrarische bedrijven, het verminderen van het gebruik van chemische middelen, en een verantwoorde aanpak van de gezondheid en veiligheid van personeel alsmede het welzijn van dieren. GlobalGAP dient daarom als een praktische handleiding voor Good Agricultural Practice (GAP) overal ter wereld. De basis is een gelijkwaardig partnerschap van agrarische producenten en retailers die gezamenlijke procedures, normen, en een uniform certificatiesystemen hebben vast gesteld.

TService en GlobalGAP

In het gehele proces vanaf productie tot het moment dat agrarische producten in de supermarkt liggen zijn er veel momenten waar temperatuurcontrole essentieel is. TService levert diverse soorten temperatuurloggers die het temperatuurverloop tijdens het logistieke proces in beeld brengen. Ook levert T Service een uiteenlopend assortiment thermometers aan o.a. distributiecentra en transporteurs. Deze thermometers zenden direct de gemeten temperaturen naar het beheersysteem. Daarnaast kunt u ook voor diverse soorten temperatuurlabels terecht bij T Service.

Achtergrondinformatie

De organisatie achter GlobalGAP onderhoudt een website met een zeer uitgebreide kennisbank voor alle betrokken partijen: producenten, leveranciers, retailers, journalisten en consumenten: www.globalgap.org (Engelstalig).