Deze temperatuurloggers hebben opmerkelijke zaken geregistreerd, o.a. het bewijs van diefstal uit de keuken.

Soms kan de data uit een temperatuurlogger meer informatie bevateen dan enkel de temperatuur. Hieronder twee aanpsrekende voorbeelden uit de praktijk.

De hongerige dief

Hieronder ziet u de temperatuursregistratie van een van de koelingen uit een bedrijfskeuken. Let op het tijdstip van de alarmen (rode regels)

prt srcn portier3

Opmerkelijk is de temperatuursstijging in de nacht. Bij nadere analyse bleken deze temperatuursstijgingen overeen te komen met het dienstrooster een bepaalde beveiliger. Wat bleek? De beveiliger was een culinaire lekkerbek, die midden in de nacht kreeg geregeld toegaf aan een hongerig gevoel. Case closed.


Onbetrouwbaar display

schakel rimpel

Bovenstaande registratie komt uit een vitrine met versproducten. De displaythermometer van de koeling wees continu een temperatuur tussen de 6° en 8° Celcius aan. Uit nadere analyse bleek dat de voeler daarvan zo was geplaatst dat deze onterecht permanent lage temperaturen registreerde. De werkelijke temperatuur in de vitrine was veel hoger. De plaatsing van de voeler in de koeling is gewijzigd en tevens is de schakelrimpel verkleind, waardoor de vitrine beter in staat was de juiste temperatuur te handhaven.