Wat is het doel van temperatuurregistratie?

vers-niet versEr zijn veel normen en richtlijnen die aangeven dat de temperatuur tijdens opslag en/of transport moet worden geregistreerd, vaak in het kader van voedselveiligheid. Hoewel iedere ondernemer ongetwijfeld het belang van voedselveiligheid onderkent wordt verplichte temperatuurregistratie toch vaak als een (administratieve) last ervaren.

Zijn er dan naast de wettelijke verplichtingen ook andere voordelen voor de ondernemer? ... Ja, natuurlijk!

Verse producten of afval

Zodra producten geoogst worden, begint het verouderingsproces. Veel AGF-producten worden daarom industrieel rijp geoogst: er dient dus nog een (na)rijpingsproces plaats te vinden. Zodra dit rijpingsproces is ingezet, is er meestal geen weg meer terug. Ook vers bereide producten krijgen na bereiding een andere houdbaarheidsdatum, veelal veel korter dan de ingrediënten in de oorspronkelijke vorm.

Verse producten worden veelal gekoeld opslagen en getransporteerd.  Ook distributiecentra besteden veel aandacht aan de koude keten. Goede koeling betekent immers een vertraging van het rijpingsproces en betekent vaak ook minder gewichtsverlies.

Als ondernemer is maximalisering van de winst van groot belang. Ook weet u als ondernemer hoeveel verse producten er nooit het stadium van de kassa bereiken, oftewel hoeveel "fresh food" er in de afvalcontainer belandt.

Naast beheersing van hygiëne is temperatuur ook een zeer belangrijke factor in het vers houden van uw producten. Beheersing van de koelketen ("cold chain") is dus een essentieel middel om uw winst te maximaliseren.

T Service heeft diverse oplossingen in huis om u op een zinvolle wijze te helpen bij het registreren van temperaturen. Dit varieert van handmatig meten voor de lokale kaaswinkel tot volledig geautomatiseerd systemen voor bedrijven met meerdere vestigingen.

Advies op maat of bestellen?

Mail ons of bel +31 (0) 485 542626