Overzicht van onze tips op het gebied van HACCP en temperatuur

HACCP is geen systeem of doel op zich! Het is een universeel stappenplan dat helpt om gevaren in een (productie)proces op te sporen.

Graag geven wij u enkele tips die bruikbaar kunnen zijn voor temperatuurregistratie.


HACCP

Sinds 1996 geldt de Warenwetregeling Hygiƫne van Levensmiddelen in Nederland. Bedrijven die eet- en drinkwaren bereiden, verwerken, vervoeren of behandelen, moeten volgens deze Warenwetregeling de eigen bedrijfsprocessen zodanig beoordelen en beheersen dat zij de veiligheid en deugdelijkheid van de producten kunnen garanderen. Het doel hiervan is om bedreigingen voor de gezondheid te voorkomen of te beperken tot een acceptabel niveau. Meer weten? Zie: Richtlijnen HACCP.


haccp oplossingenAanbieding voor HACCP-thermometers

Op zoek naar betaalbare thermometers? Ga naar de aanbiedingen HACCP en temperatuur.


KHN ledenvoordeel: extra korting voor Koninklijke Horeca Nederland leden

Lees meer


HACCP-temperatuurloggers voor koelingen en vriescellen

Effectieve HACCP-temperatuurregistratie met behulp van temperatuurloggers. Bekijk het artikel over de HACCP temperatuurlogger.


Liquid Crystal HACCP Thermometers

Er blijven altijd situaties waar temperatuurregistratie moeilijk is i.v.m. diefstal van de meetapparatuur. Een Liquid Crystal Thermometer biedt hier de oplossing.


Temperatuur van producten

Er zijn diverse manieren om de temperatuur van een product of apparaat te meten, zoals met een voedselthermometer. Lees meer over HACCP en temperatuur meten.


Diefstal uit de keuken

Een mooi verhaal uit de praktijk: Wat een temperatuurlogger u allemaal kan vertellen. Lees het hele verhaal.


Kalibreren en controleren van thermometers

Thermometers dienen regelmatig gekalibreerd en gecontroleerd te worden. De controle kan de gebruiker ook op eenvoudige wijze zelf uitvoeren. Lees meer over kalibreren en controleren van thermometers.


Meten met infrarood

Enkele vuistregels die veel gemaakte fouten kunnen voorkomen.  Lees meer over infrarood temperatuurmetingen en veelgemaakte fouten.