MSR Electronics heeft het 10-jarig bestaan dit jaar aangegrepen om een speciale samenkomst te organiseren voor haar distributeurs bovenop de idyllische Säntis Alpenberg in het Zwitserse Schwägalp. Vanwege zeer postieve respons uit alle windstreken moest het evenement zelfs over twee keer gehouden worden. Wij waren vanzelfsprekend ook aanwezig, tijdens de tweede lichting op 21 en 22 september. Met een bont internationaal gezelschap werden we in het tot conferentiecentrum omgebouwd radiostation met adembenemend uitzicht op de hoogte gesteld van MSR's nieuwe ideëen en producten.

MSR175 transportloggers

Het hoogtepunt op productgebied was toch wel de aankondiging van de nieuwe serie loggers specifiek ontwikkeld voor transportbeveiliging: de MSR175. We kunnen momenteel helaas nog niet in detail treden, maar kortgezegd gaat de 175-serie de professionele schokmetingen van de MSR165, eventueel aangevuld met een breed scala aanvullende sensoren (temperatuur, RV, luchtdruk en licht), beschikbaar maken voor een zeer scherpe prijs.

De toekomst

Wat betreft de plannen voor de wat minder nabije toekomst kregen we ook nog inzicht in een volledig nieuw project. Vanwege het vroege stadium kunnen we slechts een tipje van de sluier oplichten door te stellen dat flexibiliteit het kernwoord gaat worden en dat MSR de M (Modular) in hun naam volledig waar willen gaan maken.

Uitzicht vanaf de SäntisUitzicht vanaf de Säntis

MSR ShockViewer software

Al een korte tijd in vergevorderde BETA stil beschikbaar online, maar nu officieel gepresenteerd. Met de Shockviewer software biedt MSR de mogelijkheid om orde te scheppen in de chaos van de omvangrijke databestanden afkomstig uit de MSR165. Met de intuïtieve Shockviewer genereert u met een enkele muisklik een rapport met de belangrijkste kerngegevens op een rij, maar kunt u waar nodig ook naar hartelust de diepte in duiken en elk detail analyseren. Vanzelfsprekend kunnen de metingen van eventueel aanwezige aanvullende sensoren samen met de schokmetingen in één overzichtelijke grafiek georganiseerd worden.

TIP: de Shockviewer is tot eind van dit jaar nog gratis te downloaden op de website van MSR. (Let op! Enkel loggers geproduceerd vanaf 01-01-2014, firmware update vereist)

MSR Shockviewer logo