Van directe rapportage tot uigebreide analyse in één pakket

De MSR175 loggers en ShockViewer software maken het verloop van uw transporten inzichtelijk en begrijpelijk. Of u nu een snelle samenvatting nodig hebt voor een Go / No-Go beslisssing of een uitgebreide analyse wilt maken, de ShockViewer maakt het mogelijk.

Rapport met één muisklik

Data-analyse van een schoklogger is veel complexer dan van bijvoorbeeld een temperatuurlogger.

De Report Generator kan u hierbij veel werk uit handen nemen.

Nadat de de data is ingelezen analyseert de software de schokken en de bijbehorende intensiteit.

De software presenteert u vervolgens de 10 sterkste schokken in 1 rapport, samen met eventuele aanvullend geregistreerde omgevingsparameters zoals temperatuur, relatieve vochtigheid, luchdruk en licht.

 

Shok Viewer Reporting 150x79

Gedetailleerde analyse van schokken

Wanneer u verder de diepte in wilt biedt de ShockViewer een breed scala mogelijkheden.

Met de intuïtieve grafische zoom- en navigatiefuncties kunt u snel en eenvoudig grote datasets analyseren en op de belangrijkste schokgebeurtenissen inzoomen.

Met de ShockViewer kunt u zowel de gegevenscurve als de afzonderlijke meetpunten van elke schok onderzoeken en exporteren.

De verkregen inzichten kunnen u helpen inzicht te krijgen bij het verifiëren van schade, bijvoorbeeld bij het afhandelen van aansprakelijkheidsvragen.

De gegevens kunnen u daarnaast helpen om schade in een vroeg stadium op te sporen en de verpakking, transportmiddelen en/of -routes te optimaliseren.

 

Shok Viewer Shock detection

Heldere presentatie klimatologische data

De MSR175 is er in twee varianten:

Variant 1 bevat twee interne 3-assige acceleratiesensoren (± 15 g en ± 100 g) en een interne temperatuursensor.

Variant 2 bevat twee interne 3-assige acceleratiesensoren (± 15 g en ± 100 g) en een interne temperatuursensor, relatieve vochtigheidssensor, druksensor en lichtsensor.

Alle gegevens van deze extra sensoren kunnen samen met de schokdata in één overzichtelijke grafiek worden geplaatst.

 

Shok Viewer Shock environment data

Video tutorials

MSR heeft enkele video tutorials gemaakt, zodat u de software zich zeer snel eigen kunt maken.

Advies op maat of bestellen?

Mail ons of bel +31 (0)485 542626

Meet temperatuur, vochtigheid, luchtdruk en schok óp het lichaam en monitor direct de resultaten via Bluetooth

De nieuwe MSR 147WD is speciaal ontwikkeld voor het meten en registreren van fysiologische parameters over langere periodes. Dankzij zijn kleine formaat kan dit zowel in gecontroleerde omstandigheden zoals laboratoria als tijdens testen in het veld. Dankzij de Bluetooth (BLE 4.0 Smart) functionaliteit kan de dataverzameling op elk moment gecheckt worden via de MSR-app (iOS & Android). Het in de logger geïntegreerde OLED-kleurendisplay kan daarnaast op elk gewenst moment data inzichtelijk maken in grafiekvorm.

De MSR 145WD ondersteunt gelijktijdige registratie van maximaal 5 externe temperatuur- en/of luchtvochtigheidsensoren. De externe sensoren zijn beschikbaar met verschillende kabellengtes en diameters, en kunnnen dankzij het de Plug&Play connectoren eenvoudig naar wens gecombineerd worden. Daarnaast kan de logger zelf voorzien worden van een luchtdruksensor en/of een interne 3-assige vernellingssensor voor het bepalen van positie.

MSR147WD physiological datalogger

Een greep uit de mogelijke toepassingen

  • De eigenschappen van textiel en daarmee samenhangende producten op fysiologische toestand testen.
  • Het microklimaat registreren bij testen in klimaatkamers onder gecontroleerde omstandigheden (huidtemperatuur en -vochtigheid, luchtdruk).
  • Temperatuur- en vochtigheidsniveaus registreren op verschillende plaatsen tijdens veldtesten van gespecialiseerde uitrusting (bijv. sportkleding, helmen, rugzakken, brandwerende kleding, militaire uitrusting).
  • Precieze monitoring van huidtemperatuur en -vochtigheid, luchtdruk waarbij dankzij de 3-assige versnellingsensor beweging van het subject meegenomen kan worden in de analyse.
  • Het testen van medische hulpmiddelen zoals compressiekousen, pleisters en verbandmiddelen, hot- en coldpacks.
  • Toepassingstesten van arbeidsspecifieke beschermingskleding die bestand moet zijn tegen extreem hoge en/of lage temperaturen.

Advies op maat of bestellen?

Mail ons of bel +31 (0)485 542626

Complete oplossing voor transportbewaking gelanceerd door MSR

In ons verslag van de MSR distributeurdagen 2017 werd de MSR175 al voorzichtig aangekondigd. Vandaag mogen we deze nieuwe logger, die volledig gericht is op transportbewaking, officieel presenteren.

De MSR175 loggers zijn ontwikkeld met één doel: professionele transportbewaking mogelijk maken voor een zeer scherpe prijs. Dit heeft geleid tot een logger die met een ongekende 5000Hz (i.e. 5.000 metingen per seconde) in de gaten houdt of uw goederen schokken te verduren krijgen. De loggers beschikken over 2 miljoen geheugenplaatsen en kunnnen dankzij sterk verbeterd energiemanagement tot enkele maanden onafgebroken functioneren.

De MSR175 zal in twee verschillende versies op de markt worden gebracht. De standaardversie beschikt naast de 2 schoksensoren (±15G/±100G) over een interne temperatuursensor, de complete uitvoering beschikt over 4 aanvullende sensoren: temperatuur, relatieve vochtigheid, luchtdruk en licht. Al deze functionaliteit komt in een compacte waterdichte (IP67) behuizing uitgevoerd in 'Bernstein Orange'.

De MSR175 is inmiddels beschikbaar! Klik hier voor de complete productpagina!

Specificaties
Behuizing Kunststof design, IP67 beschermingsklasse
Afmetingen & gewicht 47 x 16 x 54 mm, ong. 28 gram
Geheugen 2.000.000 meetwaarden
Schoksensoren 2 stuks: ±15G en ±100G
Meetfrequentie schok tot 5000/s (±15%)
Voeding 260 mAh LiPo, USB oplaadbaar
Werkbereik -20ºC...+65ºC

MSR175 schok datalogger transport

Advies op maat of bestellen?

Art. nr. 12404 MSR175 B16AA5T5299,-

Art. nr. 12405 MSR175 B16AA5T5H3OP5L2399,-

Mail ons of bel +31 (0)485 542626

MSR Electronics heeft het 10-jarig bestaan dit jaar aangegrepen om een speciale samenkomst te organiseren voor haar distributeurs bovenop de idyllische Säntis Alpenberg in het Zwitserse Schwägalp. Vanwege zeer postieve respons uit alle windstreken moest het evenement zelfs over twee keer gehouden worden. Wij waren vanzelfsprekend ook aanwezig, tijdens de tweede lichting op 21 en 22 september. Met een bont internationaal gezelschap werden we in het tot conferentiecentrum omgebouwd radiostation met adembenemend uitzicht op de hoogte gesteld van MSR's nieuwe ideëen en producten.

MSR175 transportloggers

Het hoogtepunt op productgebied was toch wel de aankondiging van de nieuwe serie loggers specifiek ontwikkeld voor transportbeveiliging: de MSR175. We kunnen momenteel helaas nog niet in detail treden, maar kortgezegd gaat de 175-serie de professionele schokmetingen van de MSR165, eventueel aangevuld met een breed scala aanvullende sensoren (temperatuur, RV, luchtdruk en licht), beschikbaar maken voor een zeer scherpe prijs.

De toekomst

Wat betreft de plannen voor de wat minder nabije toekomst kregen we ook nog inzicht in een volledig nieuw project. Vanwege het vroege stadium kunnen we slechts een tipje van de sluier oplichten door te stellen dat flexibiliteit het kernwoord gaat worden en dat MSR de M (Modular) in hun naam volledig waar willen gaan maken.

Uitzicht vanaf de SäntisUitzicht vanaf de Säntis

MSR ShockViewer software

Al een korte tijd in vergevorderde BETA stil beschikbaar online, maar nu officieel gepresenteerd. Met de Shockviewer software biedt MSR de mogelijkheid om orde te scheppen in de chaos van de omvangrijke databestanden afkomstig uit de MSR165. Met de intuïtieve Shockviewer genereert u met een enkele muisklik een rapport met de belangrijkste kerngegevens op een rij, maar kunt u waar nodig ook naar hartelust de diepte in duiken en elk detail analyseren. Vanzelfsprekend kunnen de metingen van eventueel aanwezige aanvullende sensoren samen met de schokmetingen in één overzichtelijke grafiek georganiseerd worden.

TIP: de Shockviewer is tot eind van dit jaar nog gratis te downloaden op de website van MSR. (Let op! Enkel loggers geproduceerd vanaf 01-01-2014, firmware update vereist)

MSR Shockviewer logo